Oldal kiválasztása

Műjégpálya

Lágyan hulló hóesésben siklotok a jégen, miközben a parton száll a forralt bor vagy egy különleges kávé illata… Lehetne ez akár egy hollywoodi film jelenete is, de Budapesten szintén részesülhettek ebben a nagyszerű élményben. Ha hamisítatlan téli romantikára vágytok, ne hagyjátok ki a városligeti Műjégpályát! A korcsolyapályát a meleg hónapokban tó váltja fel, amely kiváló helyszín egy meghitt csónakázásra. Mellesleg a Városliget gyakorlatilag bármelyik szeglete kiváló választás, ha randihelyszínt kerestek. Akárhányszor látogatjátok meg, a gyönyörű parkban még mindig marad új felfedeznivaló.

A Bazilika teteje

Ha kedveseddel érdeklődtök az építészet remekművei iránt, a Bazilika bizonyosan nem fog csalódást okozni. Már a belső térben is órákat el lehetne tölteni, de ha valami igazán különlegessel szeretnéd meglepni a párodat, a látogatás végén vidd fel az épület tetejére. Erről a lehetőségről kevesen tudnak, pedig feledhetetlen kilátás nyílik onnan! Épp olyan különleges, amilyen a szerelmetek. Akár lánykéréshez is ideális helyszín…

Wasabi Running Sushi & Wok Restaurants

A romantikus vacsorát többnyire elegáns környezetben és gyertyafénnyel szoktuk elképzelni. Ha azonban kalandvágyó típus vagy és szívesen szakítasz a sablonos megoldásokkal, akkor próbáld ki a Wasabit! A kellemes környezet itt fiatalos hangulattal párosul, valamint a helynek van egy, az országban kuriózumnak számító specialitása: a 140 fogást felvonultató ételsor futószalagon érkezik. A tradicionális távol-keleti fogások mellett az itallapban is érdemes alaposabban elmerülni, ugyanis akadnak itt másutt nem fellelhető különlegességek, többek közt a Wasabi whisky sour.

Károlyi-kert

Ha számotokra a természet testesíti meg legszebben a romantikát, látogassatok el a Károlyi-kertbe! A fővárosban számtalan hangulatos zöld sziget található, de Budapest legrégebbi parkja közülük is kiemelkedik. A francia stílusú kertben óriási tölgyfák kínálnak meghitt árnyékot, a zöldellő füves tisztások piknikre csábítanak, a nyári melegben pedig szökőkutak üdítik fel a látogatókat. Ilyen környezetben könnyű elfelejteni a főváros zajos forgatagát! Napközben a kutyafuttatók és a gyerekes családok körében is népszerű, szóval ha igazán meghitt pillanatokra vágytok, inkább a késő esti órákat javasoljuk.

Apáthy-szikla

Első randinak csak akkor javasoljuk, ha biztos vagy benne: partnered sem vet meg egy jó kis sportos túrát. Ebben az esetben azonban útra fel, garantáljuk, hogy mindketten imádni fogjátok! Képzeld el, amint kettesben álltok az óriási dolomitrög tetején, és lábaitok alatt terül el a világ… vagy legalábbis a budai hegyek.

Romantika a hegyekben – Apáthy szikla

New York Café

Ha egy igazán elegáns hellyel szeretnéd lenyűgözni a kedvesedet, akkor ide hívd meg! A New York Café hivatalosan is a világ legszebb kávéháza címmel büszkélkedhet. Népszerű hely, így a biztonság kedvéért jó előre foglalj asztalt!

New York Cafe Budapest 2019

Aquaréna

Ha a víz szerelmesei vagytok, akár első randira is jó választás lehet; de legalább egyszer mindenképpen megéri kipróbálni. Ez az ország legnagyobb aquaparkja, ahol élménymedencék, wellnessrészleg és számos (nem csak vízi) sportlehetőség várja a látogatókat. Szánjátok rá a teljes napot, nem fogtok unatkozni!

Aquarena Vizipark

Margitsziget

Budapest egyik legsokarcúbb szeglete: gyönyörű a természet, és a történelemkedvelők szívesen járják be a középkori romokat is. Ha idelátogattok, semmi esetre se hagyjátok ki a Víztornyot sem, pontosabban annak a felső termét. Ez a meghitt kis zug ugyanis a sokatmondó Csókterem nevet viseli. Azt beszélik, hogy ezek a falak számtalan lopva elcsattant első csók emlékét őrzik… és a hagyományokat ápolni illik, nemdebár?

Margitsziget Esti Romantikus Séta

Dunai Hajós Vacsora

Budapest egyik legközkedveltebb programja nem csak a turisták, de az itt élők köreiben is a hajókázás a Dunán. Ki ne szeretne a kellemes levegőt, a nyugodt légkört és a csodálatos várost maga körül. Tökéletes randihelyszín, akár első találkozásra is, de akár évforduló, sőt mi több leánykérés vagy eljegyzési alkalomhoz is.

Dunai Hajós Vacsora és Leánykérés