Oldal kiválasztása

Bottega di Brontolo

Ez a hely nemcsak a nevében olaszos: a mediterrán hangulat hamisítatlan, és olasz szót sem ritkaság hallani errefelé. A választék ugyan nem túl bőséges, de a minőségre nem lehet panasz – az étterem házi tésztája és a minőségi olasz borok egyenesen kihagyhatatlanok! Az is plusz pont, hogy csendesebb környéken található, így nem valószínű, hogy egy zajosan bulizó társaság űzné el a romantikus hangulatot.

Bottega di Brontolo

Dzsungel

Ha szeretnéd igazán emlékezetessé tenni a randevút, érdemes különleges atmoszférájú helyet választani. A Dzsungel maximálisan megfelel ennek a kritériumnak! A dekorációnak köszönhetően akár négy varázslatos helyszínt is meglátogathattok: a Szahara perzselő forrósága elől lemerülhettek a Csendes-óceán mélyére, vagy kipróbálhatjátok, milyen a hangulat egy Karib-tengeri hajó fedélzetén. És ha nem csappant meg a kalandvágyatok, akkor még a dzsungel titkaiba is betekinthettek! Ami az étlapot illeti: a húsok mellett figyelemreméltóan széles a halkínálat, és olyan különlegességek is felbukkannak, mint például a krokodilhús.

Dzsungel Étterem

Émile

Sokan a főváros legromantikusabb éttermeként emlegetik. Az impozáns belső térben a kifinomult elegancia vonzóan keveredik pár fiatalos dekorációval, nyáron pedig kerthelyiség várja a látogatókat. Aki ide betér, olyan ínyencségeket élvezhet, mint például a csilis ananászos garnéla vagy a marinált gomba. A tematikus menü mindig igazodik az aktuális évszakhoz vagy akár ünnepekhez.

Émile Romantikus Étterem

KIOSK Bisztró

Ha kedd, akkor gyertyafényes vacsora! Ez a hagyomány több évre nyúlik vissza, amikor a Föld Órája apropójából a villanyvilágítást átmenetileg gyertyára cserélték. A nevezetes alkalom épp keddre esett, és rögtön nagy népszerűségre tett szert – így azóta minden kedden garantált a romantika.

Kiosk Budapest

Nagy Fa-Tál

Retro-rajongóknak szinte kötelező! Az ízvilág leginkább a magyaros konyhát idézi, és a borok mellett helyt kapott a minőségi pálinka is. A hangulatot folklórzene fokozza; így, ha van kedvenc nótátok, bátran kérd a zenészektől! Hiszen mi lehet annál romantikusabb, mintha a zenekar csak nektek húzza?

Nagyfatál étterem

Silverline Cruises vacsorahajó

Bár nem hagyományos étterem, de épp ez teszi egyedivé. A sétahajó három varázslatos élményt egyesít: Budapest panorámáját, csodás zenés és/vagy táncos programokat, valamint többfogásos, minőségi vacsorát. Ez a program kiváló választás bármely nevezetes alkalomra, de akkor is, ha egyszerűen csak meg akarjátok ünnepelni, hogy együtt vagytok.

Romantikus Dunai Hajózás

Sir Lancelot

Ha már egyedi hangulatú éttermekről esett szó, ez sem maradhat ki a sorból. Mindketten rajongtok a történelemért? Akkor vegyetek részt egy mesés időutazáson! A Sir Lancelotban a belső tér, a dekoráció, de még a zene is a középkort idézi. Kóstoljatok bele a dicső lovagkor ízeibe képletesen és szó szerint is (az étlap meglehetősen kreatív, úgyhogy érdemes előre tanulmányozni).

Sir Lancelot étterem Budapesten

VakVarjú Csónakház

Az étterem egyik extra szolgáltatása a látványkonyha, ahol nyomon követhetitek a lávakövön sült ínyencségek készülését. A séf leginkább a magyar konyhából merít, míg a borok közt a hazai és nemzetközi mezőny legjobbjai kaptak helyet. Az itt töltött este fényét élő zongorajáték emeli.

Vakvarjú Csónakház

Vintage Garden

Letisztult elegancia és meghitt környezet várja a betérőket. A belső teraszt –vendégváró extraként – mindig friss virágok díszítik. Az étterem egyik specialitása a kemencés langalló, de a kézműves burgereket sem érdemes kihagyni.

Vintage Garden Budapest

Városliget Café

Az ízletes kínálat mellett a panoráma is feledhetetlen: a hatalmas üvegablakok lenyűgöző kilátást kínálnak Vajdahunyad várára és a korcsolyapályára. És ha mindez nem lenne elég: a kávézó vendégeit élőzene szórakoztatja.

Városligetcafe Budapest